Java 2

JAVA E ARTIT AEL

Java e dyte i kushtohet veprimtarive që sjellin artin më pranë fëmijëve. Kjo javë ka për qëllim të njohë fëmijët me fomat e ndryshme të artit, si dhe të nxisë kureshtjen për eksplorimin e tyre në vazhdim.

Hyrje e pergjithshme

Java e artit ne AEL,do te ndertohet dhe do bazohet mbi formen me gjitheperfshirese te artit; ate te TEATRIT.

Pse teatri?

Teatri ofron një platformë për t’u shprehur, për të mësuar dhe për të shfaqur talentet e femijeve nëpërmjet performances. Në teater fëmijët mund të zbatojne role te ndryshme, para apo prapa skene.Ata njohin dhe mësojnë:

1.Te performojne (pra te aktrojne);

2.Njohin rolin (personazhin) e tyre duke e personalizuar me kostumin e duhur;

3.Njihen me vendin ku do te zhvillohet performanca teatrale, e me pas mesojne dhe punojne rreth skenografisë apo dekorit te shfaqjes.

 

Dita 1/e hena

Permbledhje e aktiviteteve

1.Femijet njihen me TEKSTIN e shfaqjes.

2.Femijet ndahen me grupe dhe secili zgjedh personazhin (pra rolin e tij).

3.Femijet njihen me vendin ku zhvillohet shfaqja.

4.Ata fillojne te ndertojne apo pikturojne dekorin e shfaqjes. (ne kete menyre ata mesojnen te ndertojne nje skenografi duke perdorur pikturen dhe craftet).

 

Dita 2/e marta

1.Pasi femijet jane njohur me heret me rolin e personazhit te tyre, ata mendojne se cili kostum i pershtatet me se shumti.

2.Femijet marrin mjetet e duhura dhe fillojne te ngjisin,presin apo pikturojne kostumin e tyre.

3.Ne kete menyre ata futen me teper ne brendesi te rolit te tyre.

3.Kostumin e personalizuar e marrin me vete ne fund te projektit.

 

Dita 3/e merkura

1.Me dekorin (skenografine) dhe kostumet tashme te perfunduara, femijet jane gati te bejne provat mbi tekstin apo performancen e tyre ne skene.

 

Dita 4/e enjte

Pishina

 

Dita 5/e premte

1.Femijet pergatiten per provat gjenerale mbi tekstin dhe provat teknike mbi skenografine dhe kostumet.

2. Femijet jane gati per te performuar ne skene tashme.

-Dita 3 :Gjate kesaj dite mund te na ndihmonte nje aktor, qe ti mesoje me mire  rreth performances ne skene.

-Dita 5 : diten e 5 femijet mund te performojne me publik (pra ftohen prinderit nese duan te jene te pranishem)

 

Javët e tjera