Java 1 (Java Sociale)

KAMPI VEROR AEL 2021 vjen me risinë e javëve tematike:

  1. Java sociale; 2. Java e mjedisit; 3. Java e artit; 4. Java e teknologjisë.

Secila prej temave do trajtohet gjerësisht në disa dimensione në javën përkatëse

Java sociale ka në fokus realizimin e veprimtarive të ndryshme edukativo-argëtuese me në qendër tema të ndryshme sociale. Pothuajse të gjitha veprimtaritë realizohen jashtë  (outdoors) dhe fëmijët do të njihen konkretisht me koncepte të ndryshme rreth kësaj teme.

Ndër veprimtaritë sociale do të përfshihen:

  • Vullnetarizmi dhe aktivizmi. Njohja e të drejtave të njeriut nëpërmjet lojës dhe pantomimes.
  • Zhvillimi i veprimtarive sportive.
  • Eksplorimi i mjedisit që na rrethon. Çdo qytet është i veçantë dhe ka një histori për të treguar. Në hapësirën dedikuar “Qyteti im Shtëpia ime” do të eksplorojmë, me forma argëtuese, copëzat që kanë krijuar dhe krijojnë komunitetin tonë.
  • Njihemi me konceptin e sipërmarrjes. Aktivitet me në qendër njohjen e fazave nga krijimi i një ideje biznesi deri në zbaimin e saj (hyrjen në treg).
  • Njohja me profesione të ndryshme duke vizituar kompani të mëdha e duke u përfshirë në këto profesione nëpërmjet prezantimit dhe bisedave. Do të vizitohet kompania “TIMAK” e cila është e vetmja kompani që prodhon ambulanca në Shqipëri si dhe merret me modifikimin e makinerive të ndryshme. Do të vizitohet gjithashtu kompania “Coca Cola”
  • Një ditë e çdo jave, pavarësisht temës, i kushtohet plazhit/pishinës.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]